5 неща за секса, които сте тълкували погрешно! 17.09 | 09:33

През цялото време!

От Пламена Вълчева

Няма нужда да коментираме каква роля играе сексът в живота ни и колко полезен е той. Ще уточним само, че съществуват някои заучени твърдения, които хората не обмисляме, а приемаме за даденост. И все пак, не всичко, което се каже е, трябва да се приема за чиста монета, защото често изпадаме в заблуда. Според Lifebeyondtherapy има пет неща, които през цялото време сме тълкували грешно и е време да разбуним духовете:

1. Моногамията може би е по-трудна за жените, отколкото за мъжете

Според общоприетото мнение, жените са по-склонни да искат моногамна връзка, защото са по-заинтересовани от мъжете при създаването на емоционална връзка. Мъжете, от друга страна, просто искат секс, секс и повече секс, което на теория обяснява защо мъжете просто не са създадени за моногамията. 

Според изследване, когато една жена е в дълга връзка, либидото и рязко намалява. Това, обаче не важи за мъжете. От тук може да решим, че в този случай на жените им е по-лесно да бъдат моногамни, защото сексуалният им нагон спада. Но това не е вярно, защото според експертите въпросното състояние не е никак здравословно за дамите. 

2. Мъжете не достигат "сексуалния си връх" рано, а жените обратното – късно

Склонни сме да взимаме тези твърдения за даденост. За мъжете се смята, че са в разцвета на сексуалната си "мощ" около 20, а за жените след 30. Но според проучване има големи различия в зависимост от сексуалния живот на хората – дали човекът е бил необвързан или в дълга връзка. Има много фактори различни от възрастта и не може да се заклейми толкова лесно. 

3. И жените имат мокри сънища

Това е едно от онези неща, които причисляваме само към мъжете, но не е никак вярно. Изследванията наистина показват, че повече от 80% от мъжете имат мокър сън, който завършва с оргазъм, но тези проучвания са били насочени главно към мъжете. Проучване сред дамите е показало, че повече от 40% също са имали мокри сънища, а 30 на сто в годината на изследването. Истината е, че на жените най-вероятно им е неудобно да си признават такова нещо, след като сме свикнали да го причисляваме за типично "мъжко нещо". 

4. Напълно е нормално да правите секс, без да свалят чорапите си

Добре, признаваме, че това не е никак секси, но експертите твърдят, че (Внимание) и мъжете и жените са склонни да получават повече оргазми, ако просто са си останали в леглото с чорапите. Идеята на цялата работа е, че удобството и отмората са ключът към истинския оргазъм. А, как да се отпусне човек, ако му е студено на краката? 

5. Афродизиаците наистина работят, но не за това, което си мислите

Хората много обичат да си втълпяват, че определена храна им влияе по-сексуално от обикновено. Да, съгласяваме се за емоциите около шоколада. Истината е, че нямате нужда от храни, за да подсилите желанието си. Знаете ли кой е най-големият афродизиак? Мозъкът ви! И все пак, ако вярвате, че една храна ще ви повдигне настроението, тя наистина ще го направи, само защото го вярвате!

Водещи

Най-четени