5 причини да не празнувате Свети Валентин 14.02 | 09:55

Viva Трифон Зарезан

От Филипа Тодева

Ех, като наближи този 14-ти февруари... този Валентин, този Светия...

Мечтателни усмивки блестят по лицата на влюбените и дълбоки въздишки се изтръгват от гърдите им. Една тежка миризма на силни парфюми и още по-силно вино изпълва въздуха и смесването на тия два мириса в още по-тежко, но не и противно съединение, напомня за непокоримата романтика, способна да оживее и по време на криза.

Една открадната целувка на пейка в парка или пред дома на любимата гони съня на влюбения младеж, а пък неговата възлюбена съвсем не може да спи. Ако някой ден реша да пиша любовен роман, с който да удавя в сълзи всички разбити сърца, вероятно ще го започна така. Но край. Стоп. Стига.

Нямам за цел да предизвиква любовен дъжд или още повече сантиментална градушка.

Не, днес ви предлагаме 5 причини да НЕ празнувате Свети Валентин.

И така, ако флуидите от нежност и мечти не са ви обгърнали и пазите трезвата си преценка за нещата, вижте нашата класация.

Вие сте патриоти – този празник не е български, следователно не заслужава да заеме място в личния ви топ на българските празници. Затова, колкото и да сте изкушени да се хлъзнете по романтичния лед, вие сте стъпили здраво с народните шпайкове и се държите за традицията.

Така че Viva Трифон Зарезан!

Вие сте нестандартни – за какво да подарявате любовта си в един ден годишно, когато можете да го правите всеки ден.

Вие засвидетелствате любовта си към любимото същество, без значение дали е точно 14 февруари и светът е пощурял от любовна треска

Вие сте практични – чудесно знаете, че покрай Свети Валентин цените на китките и малките подаръчета във форма на сърце, които между другото са абсолютно ненужни, удрят тавана.

Затова изчаквате седмица-две, както правим ние българите по Коледа, и тогава изненадвате със сувенир или червена роза

Вие просто сте сами на този Свети Валентин – е възможно е човек да изпадне в такава ситуация. Самотата на човек, който вижда много щастливи хора около себе си, може да бъде наистина жестока, но знайте в такъв момент не бива да се затваряте и да страдате.

Освен знайте, че това е идеален миг за промяна за вас самите. Просто се огледайте – някой, някъде ви чака и не ви трябва Свети Валентин, за да го усетите.

Вие сте сурови като героите на Оскар Уайлд – поддържате тезата, че любовта е привилегия на хората, които нямат какво да правят.

Последното идва да покаже, че може би този празник е измислен за хора като вас, на които им е необходимо да има ден, в който да си спомнят, че могат да обичат.

Водещи

Най-четени