50-килограмова американка нагъна 28 хотдога за 10 минути (ВИДЕО) 03.06 | 07:13

Хапването станало пред стотици любопитни погледи

От Пламена Вълчева

Американката Мишел Леско победи в надяждане с хотдог, като погълна 28 сандвича за 10 минути, предава Huffington post. 

Интересно е да се отбележи, че Мишел тежи едва 50 кг. Най-голямата й съперничка Ерика Букер отстъпи с един хотдог по-малко. Тя обаче тежи четири пъти повече от победителката.

Надяждането беше организирано в предградие на Чикаго. В него взеха участие осем души. Гледаха ги обаче стотици любопитни. Мишел, която е на 30 години, призна, че след такова количество кренвирши с хляб мечтае само за салата. Тя разказа, че организаторите на състезанието този път са усложнили правилата.

"За скорост обикновено ядем кренвирша и хляба отделно, като топим хляба в чаша вода. Хляба вече препичат в тостер, той става по-твърд и по-трудно се размеква. Това забавя яденето " -  обясни тя.

Победата на Мишел й осигурява място на финала на състезанието. Това надяждане е междинен тур в състезанието по "нагъване" с хотдог. Финалът ще се състои в Деня на независимостта в Бруклин. Организира го американската верига за бързо хранене "Нейтънс". 

Официалната награда е почетен шампионски пояс в цвят горчица, безплатен запас от кренвирши за една година и чек за 10 000 долара. 

Вижте подготовката за състезанието на Мишел: 

Водещи

Най-четени