58% от българите харесват шефовете си 30.04 | 13:38

Това сочат данните от проучване на "Галъп интернешънъл"

От iNews.bg

В навечерието на 1 май - Деня на труда, доволните от парите, които получават в работата си, са малко повече недоволните. Личната оценка на българите за работата им е по-скоро добра. Добра е и оценката им за началниците.

Това сочат данните от проучване на "Галъп интернешънъл", проведено между 13 и 22 април сред 817 души по метода "лице в лице". Изследването е независимо от външно финансиране.43% от пълнолетните българи твърдят, че са доволни от работата си. 18% не са доволни. 19% не работят, но са доволни от работата си досега, а 10% не работят и не са доволни от работата си до този момент. 7% казват, че още не работят, а останалите се затрудняват да отговорят.

Най-доволни са хората, които имат и най-високо образование. 53% от работещите пълнолетни българи казват, че са доволни от парите, които получават от работодателите си. 44% пък не са. Данните идват на фона на сравнително по-добрите показатели за икономиката и пазара на труда в последно време, но не показват решително превъзходство на задоволителните оценки.

58% от работещите пък казват, че са доволни от шефовете си, 24% не са, а 13% казват, че нямат шефове. Останалите се затрудняват да отговорят.Очакванията на българите за безработицата са на ниски нива в сравнение с предходни периоди. През април 20% очакват повишаване на безработицата и това е най-ниската точка от години. В последните няколко години тези очаквания се движиха около 40%, а по време на кризата дори преминаваха нива от 70%.

Водещи

Най-четени