601 бебета на състезание по...пълзене 23.11 | 16:19

Надпреварата счупи рекорд и влезе в Книгата на Гинес

От iNews.bg

Любопитна надпревара организира японско издателство. По инициатива на компанията в търговски център в Йокохама се проведе уникална надпревара по пълзене. Интересното е, че състезателите са бебета на възраст между 6 месеца и година и 4 месеца. Цели 601 пеленачета са се включили в надпреварата. Тяхната задача е била да преминат първи финала на трасето, дълго "цели" 3 метра.

Както редовно се случва при всякакви състезания и при това не всички стартирали са успели да завършат. Някои от бебетата изобщо не са помръднали от старта, въпреки че именно техните родители са ги чакали в края на трасето. Те обаче са предпочели гръмко да се разплачат и така да примамят бащите и майките си да ги вземат на ръце.

Все пак състезанието е имало и своя победител, който си е тръгнал с наградата – специална цифрова камера, която може да се прикрепи към главата на бебето. Така родителите му могат да заснемат и след това да прегледат всички премеждия на малчугана си.

Освен любопитната инициатива обаче организаторите са постигнали и друга своя цел – да влязат в Гинес. И успяват. Състезанието по пълзене е постигнало целта си, тъй като с привличането на 601 "състезателя" е успяло да счупи предишния рекорд. Той е поставен в Китай и в него са взели участие 451 пеленачета, съобщи БГНЕС.

Водещи

Най-четени