7 начина да бъдете по-щастливи на работното си място 31.03 | 14:49

Изчистете негативизма около вас

От Пламена Вълчева

Чувствате ли, че работата ви започва да става досадна и тегава? Ако сте изморени от едни и същи задачи всеки ден и сякаш вече не се наслаждавате на работното си място, както преди, последното нещо, от което имате нужда е да се чувствате потиснати, когато напускате дома си.

За ваш късмет BuzzFeed ни предлага няколко неща, които ще ви накарат да се чувствате по-щастливи на работното си място.

1. Всичко започва с правилната нагласа на ума

Първото и най-важно нещо, за да бъдете щастливи на работното си място, е просто да изберете да бъдете щастливи. Щастието много често е въпрос на личен избор. Ако знаете как да се наслаждавате на малките и все пак важни неща в живота, ще бъдете по-положителен и щастлив човек. Заобиколете се с положително настроени хора на работа – такива, които ви забавляват и с които се чувствате добре.

2. Изчистете негативността си

Всички ние имаме поне по един колега, който е известен с песимизма си и който винаги се оплаква дори за най-малките неща. Ако сте заобиколени от такъв тип хора, разбира се, че те ще източват позитивната ви енергия. Опитайте се да стоите далеч от негативни разговори, клюките и отрицателно настроените хора, които се опитват да ви "отровят" с песимизма си.

3. Бъдете благодарни!

Никога не трябва да подценявате силата на това да бъдете признателни на хората. Това да благодарите на шефа и колегите си не е само въпрос на уважение и етикет, но също въпрос на психично здраве и общо благосъстояние. Когато се мили с хората около вас, всичко ще ви се върне обратно.

4. Трябва да знаете вашата точка на кипене

За да бъдете щастливи на работното си място, трябва да знаете така наречената си "точка на кипене". Дори най-спокойните и оптимистично настроени хора имат своите граници, които разбира се не искате да преминавате, ако не искате да изкарате най-отрицателните им черти. Когато знаете къде са вашите граници, ще разбирате вашите недостатъци по-добре. Никога не позволявайте на вашата работа да поеме контрол над вас и да ви притиска, защото определено ще повлияе негативно на вас и вашата продуктивност на работното място. 

5. Дръжте се добре с шефовете си

Има разлика между това да бъдете искрено мили и да уважавате шефа си, или да се опитвате да го ласкаете, за да получите това, което искате. Важно е винаги да давате всичко от себе си, но не само от финансова гледна точка, но и за да бъдете забелязани като упорити и изпълнителни колеги. Останете верни на себе си и когато карате шефа ви да се гордее с вас, това най-вероятно ще ви се отрази положително по-късно.

6. Започнете работния ден със задачата, която най-много ви е досадна

Всички получават задачи, които са им повече приятни и такива, които не могат да понасят. Най-добре за вас би било да започнете деня с най-непоносимата за вас. Когато ви се налага да правите неща, които са ви неприятни, има един естествен подбор, който ви кара да я отлагате за най-накрая. Но като я отлагате, ще знаете, че все пак това ви чака рано и или късно ще трябва да го свършите и тази мисъл ще ви преследва през целия ден.

7. Заобиколете се с неща, които ви карат да се усмихвате

Смехът е безплатно, но много силно лекарство. Един ден без смях е като загубен ден. Много е важно около вас да има хора и неща, които ви карат да се смеете. Това може да бъде снимка на любими хора, нещо, което ви напомня за хубав момент, или ви вдъхновява. Смехът винаги оправя настроението. Той премахва гнева, раздразнението и ви зарежда с нови сили.

Дори и в най-хубавата работа има дни, които не са толкова приятни. Всичко зависи от вас и вашето настроение. Нека не позволявате на външни източници да ви развалят деня и да влияят отрицателно на личността ви.




Водещи

Най-четени