7 филма за истински пътешественици 09.04 | 15:15

От iNews.bg

Филмите често използват пътуването като елемент, защото то развлича зрителите, а красивите гледки сами по себе си представляват неповторим фон за развитие на сюжета. Когато говорим за кинотворби, чиято история се базира върху пътуване, почти веднага се сещаме за познати заглавия като "Вики Кристина Барселона" и "Изгубени в превода". Въпросът е, че има и доста добри не-чак-толкова-известни филми на същата тематика, затова решихме да разберем кои са те и да ги предоставим на вашето внимание.

"Колко още?"

Еквадорската история на Есперанта и Тристеса по пътя им към град Куенка със сигурност ще развълнува почитателите на латинамериканското кино, защото целият филм съдържа елементите на сюжет от региона. Едната героиня се опитва да да спре любовта на живота си да се ожени и по пътя се сприятелява с другата, която е туристка от Испания, като всичко това се случва на фона на нежна латино-музика. Киното от Южна Америка е неповторимо в това да пресъздава трогателни истории по невинен начин и този филм не прави изключение. Режисьор на филма е Таня Ермида, а в главните роли са Панчо Агире, Таня Мартинез, Фаусто Миньо и Сесилия Вайехо.

"Пътят"

Мартин Шийн е доказан актьор в американското кино, заради способността си да придава тежест на филмите, в които участва. Без него тази история за баща, който тръгва по пътя Камино де Сантиаго в чест на починалия си наскоро син, едва ли би звучала достоверно. Интересното в случая е, че ролята на починалия син се игаре от истинският син на Шийн в живота - Емилио Естевес, който е и режисьор, сценарист и продуцент на "Пътят".

"Мотоциклетните дневници"

Как Че Гевара е станал Че Гевара? 23-годишният Ернесто Гевара и неговият приятел Алберто Гранадо тръгват на изтощително пътуване с мотоциклет из Южна Америка и по пътя колекционират спомени от целия спектър на човешките чувства, а разстоянието, което изминават е равносилно на разстоянието между мечтите на един континент и абсолютната му неспособност да ги реализира. Филмът е създаден по истинските дневници на Гевара и до голяма степен обяснява причините, поради които аржентинецът в крайна сметка хваща оръжието.

 

Вижте останалите филми от класацията в Peika.bg.

Водещи