8 интересни факта за така наречените терапии в банята 26.10 | 14:53

От iNews.bg

1. Нормализиране на мастните жлези. В резултат на това сухата кожа става нормална и по-хидратирана, а мазната кожа става нормална и без мазен блясък.

2. Подмладяване на кожата. Ваната стимулира клетъчната регенерация и метаболитните процеси, премахва сърбежа, подобрява трофиката на кожата, помага да се отървете от пигментацията, стимулира производството на витамини и ензими в кожата.

3. Подобряване на механизма за терморегулацията. Особено при контрастни процедури като редуване на топла и студена вода. Това помага на тялото да се противопостави по-добре на въздействието на ниски и високи температури, подобрява кръвообращението в крайниците (помага на тези, които често имат студени ръце и крака). Краткосрочното излагане на топлина стимулира адаптивните механизми в тялото.

4. Масажът е отличен вариант за тялото. Той не само подобрява качеството на кожата, но също така има мощен лечебен ефект върху цялото тяло, стартирайки работата на лимфната система. А добре функциониращата лимфна система е повишаване на имунитета в най-чистата му форма.

5. Профилактика и лечение на целулит. Това е следствие от активно изпотяване ( продуктите от разпадането се отстраняват по-бързо ), повишеното кръвообращение ( метаболизмът в клетките се активира и разграждането на мазнините е по-бързо ), лимфодренажен масаж ( замества сесията за ръчен дренажен масаж ).

6. Отърваване от отоци. И това също е следствие от масаж и активно изпотяване. Цялата излишна течност бързо се отделя през порите и отделителните органи, а изтичанеткерао на лимфа се ускорява.

7. Укрепване на косата. Благоприятното въздействие на парата и високите температури влияят и върху скалпа. В резултат на това се подобрява храненето на луковиците, нормализира се работата на мастните жлези и се елиминира пърхотът.

8. Нормализиране на съня. Ако отидете вечер в банята, тогава сладкия сън е гарантиран. Краткотрайно излагане на горещ въздух, масаж, водни процедури - всичко това има много положителен ефект върху нервната система и върху състоянието на организма като цяло. Най-добрата почивка след баня е да пиете билков чай ​​и да си легнете след няколко часа.

Източник: Магазин за баня - КЕРАМО

 

Водещи

Най-четени