8 неща, които хората със самочувствие не правят 01.06 | 15:51

Кратък наръчник на уверения човек

От iNews.bg

Почти всеки човек би казал, че е уверен и това вероятно ще е вярно в една или друга степен. Въпросът е, че увереността няма твърда дефиниция и зависи изцяло от живота на човека. И все пак, има някои неписани правила, които показват недвусмислено дали един човек е уверен или само се прави на такъв. Вижте ги:

1. Не се сравняват с другите

Непрекъснато ни се повтаря, че не е ок да се сравняваме с другите. Въпреки това много хора продължават да го правят - да търсят "огледало" в хората наоколо. Ежедневното "сверяване на часовника" засилва несигурността у нас, защото често ни се струва, че всички останали са по-добре, дори и в действителност да не е точно така. Хората, които са уверени и щастливи обаче, избягват да се "оглеждат" с тези наоколо, защото реално смятат, че са по-добри от тях и няма нужда от доказателство. Ако човек иска да се усъвършенства в нещо, по-добре да прави промени, а не сравнения.

2. Не се колебаят да вземат решение

Да, разбира се, понякога на човек му е нужно да чуе мнението на важните за него хора, за да вземе някакво сериозно решение. Според специалисти обаче, уверените хора си личат по това, че лесно и категорично взимат решения, защото знаят какво искат и кое е най-доброто за тях или за техния бизнес. Да, и при тях има тежки ситуации и колебания, но не на ежедневно ниво.

Всички неписани правила на уверените хора ще откриете в Div.bg.

Водещи

Най-четени