8 съвета как да побъркате сервитьора си 16.07 | 15:12

Никога не правете така в ресторант

От Елена Кирилова

Добрите обноски в ресторант или кафене са абсолютно задължителни, както и на всяко друго публично място. Въпреки това има хора, които съзнателно или не се опитват да побъркат напълно околните, независимо къде се намират. Ето осем начина според CNN, чрез които за секунди можете да ядосате сервитьора:

1. Щракайте с пръсти и размахвайте салфетката

Вместо да погледнете сервитьора или просто да го повикате като вдигнете пръст, както е редно, може да опитате друг начин за викане на персонала, който може да ви спечели среща с управителя. Щракнете с пръст високо или просто развейте салфетката си като знаменце. За капак можете някоя пълна глупост и да се озовете бързо от външната страна на вратата.

2. Настоявайте да си сложите палтото и чантата на масата

Забравете за гардероба, а още по-малко за добрите обноски. Няма нищо "по-готино” от това да си сложите чантата до чинията, докато междувременно сервитьорът се бори с дръжките на чантата, за да не събори чашата ви, докато ви сипва вино.

3. Помолете сервитьора за съвет, а след това му се подиграйте за избора

Направете се на учтиви и помолете деликатно сервитьора да ви препоръча нещо вкусно за хапване. След като се колебаете в интервал от 5 до 10 минути и го разпитвате за най-малките детайли, просто избухнете в смях и започнете откровено да се подигравате за глупавия избор. Това ще ви гарантира ритник или поне изнасяне от заведението за яката.

4. Кажете на сервитьора, че всичко е наред, а след това се оплачете

Един от най-гадните номера, които можете да спретнете на обслужващия персонал, е през цялото време да се правите, че всичко е наред. В момента, в който си пристигнете у дома, позвънете на главния мениджър на заведението и му обяснете колко сте недоволни от сервитьора, храната или цвета на стените.

5. Напуснете без да кажете "Благодаря” и "Довиждане”

Сервитьорите също са хора и очакват от вас да се държите като такива. Тук не става дума просто за бакшиша, а и за нормални поздрави и благодарности. Ако сте достатъчно нагли, спокойно можете да си тръгнете без да погледнете никого, още повече пък да пожелаете "Приятна вечер”.

6. Сменете мнението си

Когато ви сервират основното, добре украсено, с изпипани детайли, така че да изглежда като най-красивото ядене на света, кажете, че вече не ви се яде това и поискайте нещо друго, по-трудно за приготвяне.

7. Искайте още и още

Миличко помолете за още едно резенче лимон. В момента, в който ви го сервират, кажете, че искате още масло. Повторете процедурата с още сос и каквото друго си харесате. За финал поискайте сламка за двете глътки вода, които са ви останали.

8. Стойте в заведението, въпреки че работното време е свършило

Няма нищо по-дразнещо от клиенти, които не знаят кога да си тръгнат. Най-ужасното нещо, което можете да направите, е да чакате толкова, че сервитьорът ви да си изпусне и последния автобус към дома.

Водещи

Най-четени