800 лв. и столичният зоо лъв е сит цял месец 03.01 | 15:39

Звярът омита по 7,5 кг месо на ден

От Кремена Бедерева

На лъва в Столичния зоопарк се дава по 7,5 кг месо на ден. Това каза в интервю за агенция "Фокус” директорът на зоопарка д-р Иван Иванов. "Може да се направи сметката колко изяжда лъвът, като му се дават 30 дни по толкова месо, на цена по 3,50 лв. Всяко животно се храни различно и получава различна дажба. Не са всички под един показател. За животните се грижат 48 работника, и 20 души обслужващ, допълнителен персонал- лекари, чистачи, администрация”, каза Иванов.

Слоницата в зоопарка се храни по зимната дажбена таблица. "Тя се храни по две дажбени таблици – зимна и лятна. При зимната дажбена таблица режем клони от вишни и вишнаци. Даваме на слоницата израстъци от клони в зоопарка, за да си пилят зъбите. Затова не даваме и елхички, защото имаме голямо разнообразие от животни и не знаем кои животни как ще реагират”, заяви д-р Иванов.

По думите му - посетители в зоологическата градина има и през зимата. "Не е както лятото и есента, но си има посетители и през зимата. Много зависи от това, какво е времето. Има хора, които си обичат змиите, има и такива, които обичат маймуните, слоновете, хипопотамите. Разбира се , винаги са най-интересни новопристигналите животни. Има такива животни, които ги показваме на децата в Еко-центъра.

Има интересни лемури, птици. Отделно правим демонстрации с птици, но сега не правим, защото е студено, а те са екзотични птици. Разполагаме с папагали, които прелитат от ръка на ръка. Можеш да го похвалиш и той се връща при човека, който се занимава с него”, добави Иванов.

Водещи

Най-четени