9 странни продукта, които носят добри печалби 20.03 | 13:32

Наистина можете да си купите тези неща, въпросът е за какво ще ги използвате

От iNews.bg

Няма смисъл да коментираме изобилието от продукти, които се предлагат по магазините днес. И все пак има неща, които няма как да не ни изненадат. Тук ви предлагаме списък на странни, а понякога направо безумни бизнес хрумвания. Но по-интересното е, че всички те всъщност носят добри приходи на компаниите, които са ги измислили.

Уранова руда. САЩ се противопоставя на всяка държава, която разполага с подобен материал, но явно няма проблем ако човек го купува за индивидуална употреба и по-точно "за учебни цели". На етикета е посочено, че тази уранова руда е ниско радиоактивна, а на година компанията производител прави близо 18.6 милиона от нея.

Фалшиви кокалчета на късмета. Традицията повелява на Деня на благодарността, да се счупи тази кост от пуйката, за да се разгадае късметът на семейството. Но предприемачът Кен Арони се досетил, че вероятно хората искат повече от едно кокалче и започнал да произвежда такива от пластмаса.

Ексфолиращо яйце. От 2007 г. насам в САЩ са продадени над 45 милиона от тези джаджи, с които можете да ексфолирате загрубялата кожа по ходилата си. А най-практичното е, че яйцата събират кожата, която отстранявате, което прави процеса много по-хигиеничен.

Карти против човечеството. Този продукт стана хит през 2013 г. Това са карти, които ще ви накарат да се почувствате неудобно и гадно, както казват производителите. Но те се превърнаха в любима парти игра за тинейджъри. Правилата са прости – всеки тегли по една черна карта и прочита въпроса на нея. После останалите отговарят с най-смешната бяла карта, която имат.

Авиаторски очила за кучета. Ако имате куче, вероятно знаете, колко обича да си подава главата през прозореца на колата. Но вятъра и въздушното завихряне може да изсуши очите на кучето и да му докара възпаление. Така че авиаторските очила за кучета са много полезен продукт, само остава да "убедите" домашния си любимец да ги носи.

Пърдящо приложение за телефон. В началото глупавата апликация е разработена само за iPhone, но вече се предлага и за други модели смартфони. Оригиналният й вариант -  iFart, разполага с 26 различни пърдящи звуци и струва само 0.99 долара. Може би затова е била закупена 113,885 пъти през първите две седмици.

Животните Chia. Това е забавна комбинация между фигурка на животно и храст, който ще избуи от нея. Нещо подобно на "Чичко тревичко", но с друг вид семена. Досега от този продукт са продадени над 5 милиона, а цената им е само 19.95 долара.

Домашен любимец камък. Още преди японците да измислят тамагочитата и всички други безумни джаджи, през 1975 г. на пазара се появява това – изкуствен камък, който се предполага да бъде домашен любимец. Не сме сигурни как точно камъкът е изпълнявал тези функции, но е факт, че от него са продадени 1.5 милиона броя.

Одеяло с ръкави. Това е почти практично изобретение – одеяло, което можеш да си облечеш, докато гледаш телевизия например. То не би попаднало в този списък, ако изненадващо не се беше превърнало в... моден аксесоар. След като бяха разпродадени над 20 милиона броя от този продукт, много хора започнаха да е появяват "облечени" в него на обществени места.

Водещи

Най-четени