9 урока за живота, които всеки от нас научава преди 30 години 04.06 | 17:00

Житейските мъдрости, без които не можем

От iNews.bg

Повечето младежи смятат, че вече са големи, щом са имали абитуриентски бал и са завършили официално училище. Това е мислене, което е нормално за неопитните, все още "зелени" млади хора и в него няма нищо скандално. Защото те, както всички нас, ще започнат да учат много важни житейски уроци съвсем скоро след завършването си и ще им се наложи да ги усвоят, още преди да са навършили 30 години. От Div.bg са подбрали девет от тях и сега ви предлагаме да ги видите:

1. Ти не си този, който беше в училище

Ако сте били от "популярните", много е вероятно да не сте такива след това. Ако сте били от срамежливите, силно възможно е след това да се поотпуснете. Хората се променят непрекъснато.

2. Всички ще умрем

Когато си в училище, каквото и да правиш, най-много да имаш двойка, а ако нямаш пари, родителите ти ще ти дадат. Смъртта и тежките ситуации не съществуват реално, те са просто думи. Колкото повече годинки прибавяте обаче, толкова по-ясно ще осъзнавате, че хората умират. Всички хора.

3. Родителите ви могат да си отидат

Когато най-близките ви хора започнат да остаряват, вие ще осъзнаете, че може да ги загубите завинаги. Всеки ден по някаква причина ще се сещате за това и ще се натъжавате, а после ще си напомняте, че трябва да сте добри с тях и да ги обичате.

4. Начинът, по който се държат хората говори много за това какви са

Когато сме млади, харесваме разни хора, защото други ги харесват. С годините това се променя. Ще се научите да оценявате хората по това какво правят, а не какво мислят останалите за тях.

Останалите важни житейски уроци можете да прочетете в Div.bg.

Водещи

Най-четени