ARD ще снима филм в Родопите 02.08 | 20:15

Германският канал възнамерява да отрази живота, бита и проблемите на хората в Ардино

От Кремена Бедерева

Германският държавен канал ARD ще снима филм за община Ардино. Излъчването на продукцията е планирано за средата на декември. Желанието ни е да отразим живота, бита, културата и ежедневните проблеми на обикновените хора в Източните Родопи, съобщи по време на редовната месечна кметска среща Галина Диран, кореспондент на германската телевизия в България.

Тя уточни, че екипът на медията ще направи репортаж с производители на ориенталски тютюн в с. Бял извор.

През октомври т.г. отново ще пристигнат, този път, за да вземат интервю със столетници от територията на общината. Средните Родопи са един от четирите райони в света, където живеят най-много столетници, каза още Диран.

В репортажа за Ардино ще бъдат излъчени и кадри от най-красивите места в Източните Родопи - Дяволският мост, природният феномен "Орловите скали”, средновековната крепост "Кривус” край с. Башево, туристическият комплекс "Белите брези”, допълва още Агенция "Фокус".

Кметът Ресми Мурад посочи, че предаването ще бъде една голяма реклама за общината в Германия. Той предложи на телевизионния екип да направят връзка в Ардино с местни дълголетници военно-ветерани, които са участвали във Втората световна война.

Мисля, че филмът ще предизвика интерес сред германците. Надявам се, някои от тях да дойдат тук на почивка, да инвестират или да закупят имоти, каза Мурад.

Водещи

Най-четени