British Airways учи как се оцелява при самолетна катастрофа 03.10 | 15:58

Техниките в специалния курс увеличават шансовете за оцеляване

От Олга Андреева

От авиопревизвача British Airways предлагат на редовните си клиенти възможността да преминат през курс по оцеляване при самолетни катастрофи.

Не е ясно дали курсът се предлага на редовните клиенти от благодарност, че ползват често услугите на компанията или защото с всеки изминал полет се увеличава статистическият риск самолетът, в който летят, да претърпи инцидент.

Инструктажът ще бъде с продължителност четири часа и ще започне да се организира от следващата година. Цената му ще бъде 125 лири, посочва в. Telegraph.

Курсистите ще научат основно техники, които ще увеличат шансовете им да оцелеят при самолетна катастрофа. Оказва се, че при критична ситуация пътниците се затрудняват дори с най-прости задачи като сваляне на предпазния колан.

Именно върху тази процедура ще се постави акцент при курса, както и върху намиране и поставяне на спасителната жилетка и върху пътя за евакуиране.

За хората, които изпитват притеснения или истински страх при летене със самолет, припомняме, че статистиката сочи, че рискът от смърт при самолетна катастрофа е около 1 на 10 милиона пътници, с други думи - това е един от най-безопасните видове транспорт.

Водещи

Най-четени