Facebook наистина може да преобърне живота ни 12.02 | 21:05

Социалната мрежа е идеален начин да си намерим приятели

От Надежда Стоянова

Интернет пространството и социалните мрежи може пък и да не са чак такова зло, каквото се опитват да ги изкарат много родители. Доказателството идва от Мичиган, където една отчаяна майка направила всичко възможно, за да зарадва сина си.

Става въпрос за ученика Колин, който доскоро страдал от липсата на приятели. И макар че ходи на училище, не намерил нито едно дете, с което да се сближи. Затова й изпаднал в депресия покрай предстоящия си 11-и рожден ден и казал на майка си, че няма смисъл да организират тържество понеже няма кого да покани, пише британското издание Metro.

Момчето страда от Синдрома на Аспергер и на това се дължи неговата изолация. Това е психично разстройство, изразяващо се в значителни трудности в социалното взаимодействие и невербалното общуване. Заболяването се отличава със запазване на езиковото и познавателното развитие.

Майката на детето Дженифър решила да го зарадва поне малко и подела специална кампания във Facebook по повод рождения ден, който е на 9 март. За нула време се отзовали куп потребители. В момента страницата на Колин има повече от 1 милион приятели и броят им продължава да расте.

Водещи

Най-четени