Marvel объркаха феновете на комиксите. ТОР става жена, а Капитан Америка - афроамериканец 17.07 | 17:31

Компанията иска да привлече нови читатели

От Пламена Вълчева

Комиксите на Marvel тотално объркаха всички свои фенове. След като стана ясно, че един от най-популярните комиксови герои в света - Тор, ще стане жена, новината шокира много от почитателите на супергероя, който е пред смяна на пола.

От Marvel обясняват решението си с желанието да привлекат нови читатели. Според компанията, жените дълго време са били пренебрегвани в комиксите и е време това да се промени. 

Сега вече и друг герой обърка представите на феновете. Американската компания Marvel оповести появата на нов Капитан Америка, съобщава Hollywood Reporter. 

За първи път в цялата си история супергероят ще бъде афроамериканец. Главният креативен директор на компанията Джо Кесада обяви, че тъмнокожият супергерой Сокола (Сам Уилсън) ще сложи костюма на Капитан Америка. Новите комикси с афроамериканския супергерой ще се появят на пазара през октомври.

Предишният Капитан Америка първо изчезна, а след това бе събуден от летаргичен сън начело на отбора на Отмъстителите. Сокола - Сам Уилсън е измислен от художниците Стан Ли и Джин Колан. Появява се за пръв път през 1969 година в 117-ия комикс за Капитан Америка и става първият афроамерикански супергерой в популярните графични новели, допълва БТА. 

Водещи

Най-четени