А помните ли с какво подслаждахме соц. живота си? 28.01 | 17:39

Любимите вкусотии от едно време

От Мартина Панайотова

Едно от първите явления, което всеки чужденец забелязва в България, е носталгията по социализма. Дали точно носталгия, или някакъв друг синдром по миналото е завладял българина, не мога да кажа със сигурност. По ред причини, не е никак лесно да забравиш "онова" време.

Огромните, възвеличаващи паметници, окичили площадите на всеки малък и голям град и село, десетилетия наред (и десетилетия напред) няма да ни позволят да забравим отминалите времена.

Иначе вкусен си беше социализмът, спор няма. Въпреки че самата аз мога да се определя по-скоро като дете на постсоциалистическото десетилетие, вече поразмътените спомени от родните лакомства няма да ме напуснат скоро. Избор нямаше, но за какво му е на човек такъв, когато си знае, че родното е най-добро!

В тази своеобразна селекция на любимите соц лакомства място си намират...

Бонбоните "Лакта"

Въпреки че и днес можете да си закупите такива, вкусът едва ли ще ви се стори същия! Дали защото сме се превърнали в разглезени чеда на капитализма, но "Лакта"-та не е същата, измама няма. Посещението при баба и дядо винаги беше увенчано с пълен с бонбонки джоб.

С какви лакомства още подслаждахме соц живота си може да си припомните от Kulinar.bg.



Водещи

Най-четени