Авиокомпания открива арт галерия на 11 км височина 22.01 | 11:16

И цените във въпросната ще бъдат доста нависоко

От Ивайло Коралски

Virgin atlantic, авиокомпанията на британския милиардер Ричард Брансън, открива първата арт галерия, която ще лети на 11 километра височина, пише Daily Mail, цитирани от БТА.

Експозицията е на живеещия в Лондон художник на графити Бен Айн. Пътуващите в първа класа в полета от британската столица до Ню Йорк ще могат да си закупят негови творби в рамката на проекта "Галерия във въздуха".

Цените на творбите варират между 2 500 и 15 000 британски лири. Арт галерията във въздуха ще бъде открита на 1 февруари и ще продължи до края на месеца.

Пъстроцветните творби ще бъдат показани и в салоните на компанията "Върджин Атлантик" на летище "Хийтроу" в Лондон, и на летищата "Кенеди" и "Нюарк Либърти" в Ню Йорк.

На борда на самолета пътниците могат да направят виртуален оглед на работите на художника, как ги е създал в лондонското си студио и да си закупят предпочитаните творби.

"Ще изпробваме един съвършен нов начин за предлагането и купуването на изкуство", коментира Айн. "Това е новост за целия бранш".

Името на Бен Айн нашумя, когато британският премиер Дейвид Камерън подари негова картина на президента Обама по време на първото си посещение в САЩ през 2010 година, припомня вестникът.

Водещи

Най-четени