Автографът на Путин се срина до $4 06.03 | 17:19

Тениски, значки и маски в подкрепа на Украйна заливат сайта Ибей

От iNews

Автографът на руския президент Владимир Путин се срина до 4 долара в най-известния международен сайт за онлайн търговия Ибей. Проверка на "Телеграф" показа, че след началото на войната в Украйна артикулите с Путин драстично са намалели, а цените им са понижени.

През септември миналата година оригиналният подпис на руския президент е пуснат за продажба на цена от $7,500. По същото време парафът му върху картонче е оценен на малко над 6600 долара.

В края на 2021 г. се появява и обява за снимка на Путин с бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, която е подписана и от двамата, като обявената оферта е за почти 10 хиляди.

На $2000 пък е оценена снимка на руския президент и бившия федерален канцлер на Германия Ангела Меркел, като обявата е от януари т.г. Месец по-късно в сайта е публикувана и обява за продажбата на бейзболна топка, подписана от Путин, на цена от $32,500.

През последната седмица обаче в сайта са публикувани картички, подписани от Путин, на цени между 4 и 8 долара. Снимката с Тръмп пък вече се продава за под $3000, или два пъти по-евтино, а друг техен кадър, отново с подписи, е пуснат за едва $10.

Друга фотография с Меркел пък вече се предлага за $8, на колкото е оценен и кадърът му с Еманюел Макрон.

На този фон сайтът е залят от стотици артикули срещу руския президент и в подкрепа на Украйна. Надписът F*ck Putin (Майната ти Путин), както и замаскираният Puck Futin, е поставен върху блузи, тениски, раници, защитни маски, значки, ключодържатели, стикери за стени и коли и дори върху чаши.

Путин - Автографът на Путин се срина до $4

Сред останалите популярни слогани в момента са Stop Putin, stop war (Спрете Путин, спрете войната), I stand with Ukraine (Аз съм с Украйна), I don't respect Putin (Аз не уважавам Путин), Putin hand off Ukraine (Путин, долу ръцете от Украйна) и др.

Цените на тези артикули започват от 15 и стигат до над 40 долара. За $33 долара пък се продава тоалетна хартия с лицето на руския президент.

И докато Путин е обект на мемета, колажи, закани и клетви, президентът на Украйна Володимир Зеленски е представен върху тениските и стикерите като герой. Десетки артикули с неговия лик се предлагат в сайта, а сред най-популярните са тези с цитата му I need ammunition, not a ride (Имам нужда от амуниции, не от превоз).

Войната в Украйна обаче не се е отразила само върху артикулите с Путин, а и върху традиционните за Русия сувенири, като матрьошките. Проверката ни установи, че десетки обяви за продажба на матрьошки в момента са намалени, като промоциите свалят цените с от 10 до 30% надолу.

С намаление са пуснати също руски кукли, шалове, сервизи и др.

 

Водещи

Най-четени