Автомобил за плаж 14.04 | 07:29

Плажната лимузина с платнен покрив не е за всеки

От Олга Андреева

Има хора, които отиват на море и всеки ден ходят по 1-1,5 км пеша, докато стигнат до плажа и се чувстват доволни. Има и други, за които е унизително да ходят дори по самия пясък. 

Именно за богаташите на планетата е създаден най-добрият крайбрежен транспорт - плажната лимузина, която има за цел да ги превози при максимален комфорт от луксозните им хотели или частни резиденции до плажа.

Иновативният автомобил е проектиран от шведската дизайнерска фирма "Gray Design" и разработен от американската компания "Strand Craft". 

Дизайнът на возилото позволява достъпа на максимално количество светлина и въздух. В екстериора акцентите са платнен покрив, хромирани джанти и дървени профили. Интериорът е решен с тапицерия от Алкантара (фин италиански велур) с алуминиеви и хромирани лайсни.

Акценти като часовници от Breitling, инкрустации с кристали Swarovski и аудио система от Naim могат само да ни напомнят за броя на нулите в цената. 

Под предния капак "Strand Craft" са сложили 6.0-литров, V8 двигател от Chevrolet, благодарение на който лимузината достига максимална скорост от 220 км/ч.

 

Водещи

Най-четени