Ако не можете да гледате коледния си подарък 30.12 | 11:50

Как да се отървете от него

От Кремена Бедерева

За Коледа всеки очаква да получи желания подарък. Оказва се - напоследък сме скромни в желанията си и искаме здраве, отколкото да ни подарят някои скъп подарък.

Но дали винаги подаръците, които получаваме, изпълват очакванията ни. Или понякога даровете, донесене от дядо Коледа са доста нежелани и неподходящи.

Ако и вие тази година сте получили подарък за Коледа, който няма какво да правите, ето как дискретно да се отървете от него, без да наранявате човека, който ви го е подарил.

Върнете го в магазина

Хората не са задължени да приемат стоката обратно, ако тя няма дефект, но около празниците търговците са по-снизходителни. Лесно ще можете да върнете нежелания подарък, стига да не е персонализиран по някакъв начин. Проблем би се оказала само липсата на касова бележка, но дори и в такива случаи често продавачите са склонни да направят компромис.

Изпратете го обратно онлайн

Много е вероятно подаръкът ви да е поръчан онлайн. Все повече интернет магазини позволяват стоката да им бъде изпратена обратно с гаранция за връщане на парите. Имайте предвид обаче, че в повечето случаи вие ще трябва да поемете доставката до офиса на онлайн магазина.

Други идеи как да се отървете от подаръците си за Коледа вижте в Div.bg.

Водещи

Най-четени