Актриса, партнирала на Елвис Пресли, стана монахиня 28.01 | 14:33

Майка Долорес все пак гласува за наградите "Оскар"

От Олга Андреева

Целуни Елвис и напусни Холивуд - така може да се опише историята на красива холивудска актриса от края на 50-те години на миналия век, скоро открита в отдалечен манастир в Кънектикът, където е прекарала последните почти 50 години като монахиня, съобщи сайтът Contactmusic.

През миналата година репортер от изданието Entertainment Weekly си поставил за цел да издири Долорес Харт и открил, че тя е монахиня, позната като Майка Долорес. Харт участва във филма "Loving You” от 1957 г., където си партнира с Елвис Пресли.

Снимала се е в повече от десет филма, като става известна с ролите си в "Where the Boys Are” от 1960 г. и "King Creole" от 1958 г., където също си партнира с Елвис Пресли. Печели слава заедно със звезди като Антъни Куин и Монтгомъри Клиф.

24-годишната тогава актриса обаче внезапно решава да напусне Холивуд. Тя споделя, че от 7-годишна е искала да бъде актриса, но след като мечтата й се сбъднала, Харт разбрала, че това не било нейното призвание.

Сега Долорес Харт е на 72 години и си спомня за Холивуд само веднъж в годината, когато гласува за наградите "Оскар", тъй като от 1960 г. е член на Академията.

Водещи

Най-четени