Американец, дарявал сперма, се оказа баща на поне 75 деца 02.10 | 12:39

Той досега се е видял лично с две от децата си

От Андриян Георгиев

Недостатъците на американската система за даряване на сперма и яйцеклетки излязоха за пореден път наяве, след като стана ясно, че млад донор на сперма досега е станал баща на най-малко 75 биологични деца, съобщава в. "Кориере дела сера". 

Тридесет и три годишният адвокат Бен Сайслър е дарявал преди години спермата си на банка за сперма във Вирджиния, за да плати юридическото си образование в университета "Джордж Мейсън". При всяко даряване той получавал по 150 долара възнаграждение от банката за сперма.

Тези дни благодарение на създателите на документален филм за донорите на сперма в САЩ, излъчен по телевизия Style Network, Бен е разбрал, че е баща на поне 75 деца. Има съмнения, че цифрата може да набъбне дори до 120-140 деца, уточнява БТА.

Бен досега се е видял лично с две от децата си, съответно на 7 и на 4 годинки и родени от самотна майка от Сиатъл.

Той е установил и връзка с още 15 от децата си, след като документалният филм, разказващ историята му, беше излъчен по телевизията.

Съпругата на Бен обаче е в шок от новината за десетките биологични деца на половинката си, защото Бен дори не  й казал, че едно време е бил донор на сперма.

Преди един месец американски медии предупредиха, че донори на сперма в САЩ могат да се окажат бащи на по 150 деца и призоваха за въвеждане на ограничения в тази насока.

Водещи

Най-четени