Американец на съд, защото хакнал пощата на жена си 28.12 | 13:02

Лиън подозирал Клара в изневяра

От Любомир Тасев

Американец, който подозирал, че съпругата му има връзка с друг мъж, може да получи петгодишна присъда, след като прочел електронната й поща без нейно разрешение, пише Daily Telegraph.

Прокуратурата в САЩ повдигнала обвинение на Лиън Уокър по закона срещу хакерството, насочен притив кражбата на самоличност.

33-годишният мъж имал съмнения, че жена му Клара, която имала два предишни брака, се срещала отново с бившия си съпруг.

Уокър използвал своите компютърни познания, за да се добере до кутията й в Gmail от домашния компютър. Там открил поредица имейли, които затвърдили подозренията му в изневяра.

Имайки предвид, че почти половината от разводите в САЩ са свързани с някакво нарушаване на правото на лична информация, като четене на sms-и, проникване в чужд акаунт в социалните мрежи и т.н., делото може да има сериозни последствия, отбелязва британският ежедневник.

Тъй като вторият съпруг на Клара бил арестуван в миналото за побой над нея пред сина й, Уокър предал "колегиално" имейлите й на бащата на детето.

Загриженият родител, съпруг от първия брак на американката, завел дело за попечителство и трябвало да признае в съда, че получил кореспонденцията от сегашния съпруг на Клара.

Водещи

Най-четени