Американските спецслужби се издъниха: Писаха 7-месечно бебе опасен терорист 11.04 | 11:59

Опитаха се вербуват студент за шпионин, той отказа и ги съди

От iNews.bg

В списъка на потенциалните терористи, съставен от американските спецслужби, попадна и 7-месечно бебе. Малкото момченце било подложено на щателна проверка на летище, заедно с други заподозрени.

Ситуацията успя да разгневи активистите по правата на човека, които подадоха жалба в съда срещу действията на службите, информира RT.

Властите в САЩ са съставили списъци с хора, заподозрени в тероризъм, в който има редица мюсюлмани, включително бебето. Всички заподозрени, които искали да посетят САЩ били подложени на унизителни процедури на летищата. Бордната карта на бебето била подпечатана с специален знак – четири пъти "S”, което означава, че собственикът ѝ се счита за опасен.

След този случай 18 души са завели искове срещу Центъра за проследяване на терористичната дейност в САЩ. Техните адвокати настояват съдът да признае списъкът за нищожен.

Един от щателно проверяваните на летището твърди, че спецслужбите са искали да го вербуват за информатор в чужбина. Ясин Кадури отказал и обяснил, че е просто студент, който иска да продължи следването си в САЩ.

Водещи

Най-четени