Американците си блъскат главите над мистериозна поява на акули 09.08 | 09:52

Морските хищници бяха намерени в нюйоркското метро и пред вратата на бар

От Христина Рафаилова

Мистерия с привкус на море завладя САЩ. В рамките на няколко седмици на две различни и твърде нетипични места са появиха истински акули. 

Вчера (7 август) пътниците в нюйоркското метро станаха свидетели на твърде необичайна гледка. Под седалките на една от мотрисите на подземната железница беше открит малък представител на морския вид. 

Мъртвото животно било още мокро. То било дълго един фут е тежало между 5 и 10 паунда, предаде CNN. 

Седмица преди това в Нантъкет беше открита друга акула, дълга 5 фута. Тя също се намирала на необичайно място – пред врата на бар. 

Пасажерите в метрото на Голямата ябълка разказват, че първоначално си помислил, че под седалките има плюшена играчка. След като погледнали по-отблизо видели, че тя има кръв по зъбите. Това накарало свидетелите на случая да предположат, че преди това хищникът е висял на рибарска кука. 

Необичайната гледка веднага събрала огромна тълпа. Пътниците се проявили, разбира се, като папараци и започнали да снимат "експоната". Някои дори си направили фотоси с него. Част от тях проявили необичайно чувство за хумор и "аранжирали" мъртвото животно с кенчета с напитки и цигари. 

Едва след няколко спирки служителите на градския транспорт се намесили и опразнили мотрисата и затворили вратите ѝ. 

Тялото на мъртвия хищник било преместено от метрото по-късно вечерта и след това изхвърлено. 

Видът на акулата не е бил идентифициран, както и мястото, откъдето идва. 

Според някои слухове появата на животните е опит да се създаде сензация, която да промотира седмицата, посветена на морските хищници, по Discovery Channel. От телевизионния канал отрекоха подобна информация и заявиха, че техните предавания са посветени на опазването на акулите. "Тъжно е, че някой може да си помисли, че подобно нещо е смешно или е свързано с нашите предавания", заявява говорителят на Discovery Channel Лори Голдбърг. 

От транспортната служба в Ню Йорк заявиха, че нямат намерение да разследват случая. 

 

Водещи

Най-четени