Апокалипсисът идва... утре 22.08 | 11:42

Това не е предсказание на Нострадамус, а на Распутин, който смятал, че краят ще настъпи на 23 август 2013 г.

От Антония Михайлова

"Сълзите на Слънцето ще паднат на земята като огнени искри, изгаряйки хора и растения... Пустините ще настъпят като разбеснели се коне без седла, и пасищата ще се превърнат в пясък, и реките ще станат гнил център на земята. Ще изчезнат нежната трева от ливадите и листата на дърветата, и ще се превърнат в две пустини: пустиня от пясък и пустиня на нощта. И под изгарящото Слънце и ледения студ ще угасне животът."

Тези думи не са на Нострадамус. Изрекъл ги е приятелят на последния руски император Николай II Григорий Распутин, още в началото на миналия век, когато предсказал ужасни събития, които ще се случат на... 23 август 2013 г.

Трябва да споменем, че почти всички пророчества, изречени от Распутин, са се сбъднали. Така ли ще бъде и сега?

Распутин се славел с пророчествата си, сред които е и разстрелът на Николай II, и идването на Хитлер на власт, и сталинските репресии. Този мъдър старец притежавал мистични способности и само той успял да помогне на малкия принц Алексей по време на изостряне на болестта му.

Сегашният край на света може да се свърже с изхвърлянето на облак плазма на Слънцето преди два дни, във връзка с което на Земята се очаква магнитна буря, за което предупреди НАСА. Нашата звезда е в пика на активността на 24-тия слънчев цикъл и на повърхността й е забелязана черна дупка, която превишава по размери Земята. Тя вече е станала причината за няколко силни изригвания на звездата.

Иде ли Апокалипсисът?

Конкретно сега краят на света може да бъде такъв: в резултат на мощни магнитни бури на Земята да се изключат електростанциите, телефоните, компютрите. После да се изчерпа водата на планетата и да настъпи глад.

Нещо подобно се е случило още през 1859 г., когато небесното светило също се покрило с тъмни петна. Твърди се, че от Слънцето се отделили няколко големи огнени топки, които се насочили към Земята. Тази невероятна магнитна буря била наречена в чест на британския астроном Ричард Карингтън, който подробно описал видяното. След това в астрономията навлязло понятието "ефект на Карингтън".

Новият Исус

Правителствата на някои страни знаят за предстоящата магнитна буря отдавна, подобни данни обнародвал и Едуард Сноудън. Например американците са разбрали за вероятната мощна магнитна буря още преди 14 години. Правителствата на другите страни също знаели за нея, само че не афиширали данните. Те, естествено, са засекретени. Причината уж е с грижа за човека – за да не се всява паника.

Според Сноудън истинска катастрофа очаква Земята през септември 2013 г. Най-главната опасност за хората по цял свят е гладът. Той може да настъпи след изключването на всички енергосистеми. Така твърдял и Распутин в предсказанията си – че пустините ще превземат цъфналите поляни. Може да бъдат унищожени всички посеви.

Тези заявления се оказали толкова умопомрачителни, че някои дори съзрели в Сноудън новия Исус, чието "пришествие" предупреждава човечеството за предстоящата катастрофа. Тъкмо нов Исус, по предсказанията на Распутин, трябвало да се появи в Русия.

Какво още да чакаме?

Впрочем, дори ако краят на света не се случи утре, вероятност от катаклизми винаги дебне зад ъгъла и има достатъчно дати, които да продължаваме да чакаме с трепет.

2013 г. Рагнарьок – Страшният съд. Денят на началото и края. Големият ден. Преход в четвърто измерение. За смъртните – смърт, за боговете – рождение. Датата е неизвестна.

2015 г. Край на някой си 9576-годишен цикъл, който ще доведе до гибел на сегашната цивилизация.

2016 г. Джеймс Хансън, изследовател на климата на Земята, твърди, че през тази година ще се стопят ледниците и голяма част от сушата ще потъне.

2017 г. Край на света според теорията на йерархичните катастрофи. Каквото и да означава това.

2018 г. Ядрена война според Нострадамус.

2019 г. Сблъсък на Земята с астероида 2002 Nt7.

2021 г. Северният и Южният магнитен полюс ще сменят местата си. Инверсията в магнитното поле на Земята ще доведе до гибел на всичко живо.

13 април 2029 г. В 4:36 по Гринуич астероидът Апофис ще се приближи на минимално разстояние до нашата планета. Той ще навлезе в орбитата на геостационарните спътници и опасността от сблъсък със Земята е огромна. Ако това се случи... по-добре да не ви обясняваме какво ни чака.

2060 г. Исак Нютон, въз основа на фрагмент от Библията – Книга на пророк Даниила, изчислява, че краят на света ще настъпи именно през 2060 г. Според него трябва да изминат 1260 г. между възстановяването на Свещената Римска империя от Карл Велики през 800 г. и края на света.

1 ноември 4006 г. Край на света, зашифрован във фреската на Леонардо да Винчи "Тайната вечеря" (според версията на изследователя на творчеството му Сабрини Сфорца).

Водещи

Най-четени