Арменец и турчин счупиха с ненормален рекорд 08.12 | 19:03

Голямо стискане, голямо нещо

От Ивайло Коралски

Тридесет и пет годишният турски актьор Дениз Баръш и 32-годишният актьор от ереванския Театъра на пантомимата Оганес Аджинян поставиха днес в Тбилиси световен рекорд за Гинес по продължително ръкостискане - 43 часа, съобщи ИТАР-ТАСС.

Двамата актьори са си стискали ръцете от 20.40 часа московско време на 6 декември до 15.40 часа на 8 декември. Рекордът е бил поставен в парка "Рика" на грузинската столица. 

От време на време двамата актьори са сядали, без да си пускат ръцете, на специално поставени на сцена столове. А организаторите са им поднасяли чай и шоколад.

Двамата мъже се чувстват добре, само са малко уморени. Акцията е организирана по инициатива на редица арменски, турски, грузински и руски неправителствени организации. Грузя не е била избрана случайно за място на рекорда. Тя е "транзитна зона и свързващо звено между Армения и Грузия", казват организаторите.

Предишният рекорд по продължително ръкостискане бе поставен през 2011 година в Ню Йорк, допълва БТА. Тогава двама граждани не си пуснаха ръцете в продължение на 42 часа и 35 минути.

Най-четени