Баща нае виртуални убийци за сина си 07.01 | 12:23

Целта му била да откаже наследника си от видеоигрите

От Ивайло Коралски

Притеснен за бъдещето на сина си баща наел виртуални убийци, които да прекършат желанието на неговия наследник да прекарва по-голямата част от времето си пред монитора с клавиатура и мишка в ръце, съобщава Kotaku.

Отчаяният китайски татко решил да предприеме крайно алтернативните мерки, след като 23-годишният му син на практика не се отделял от компютъра в продължение на месеци.

Младежът загубил работата си като програмист в компания за разработка на софтуер, а нямал и никакво намерение да си търси нова.

Именно след неколкомесечно мъчително чакане синът му, използващ онлайн ник с инициали "Ксияо Фенг", да превъзмогне сам манията си и да започне отново да си търси работа, таткото наел опитни онлайн играчи.

Целта на въпросните играчи била да следят и убиват постоянно "Ксияо Фенг".

Вманиаченият геймър се имал за доста добър на онлайн игрите, на които играел и първоначално бил шокиран, че момента, в който се появи онлайн, бил погван моментално от останалите играчи.

Впоследствие обаче "Ксияо Фенг" започнал да изпитва съмнения спрямо честотата, с която бил убиван от по-добрите играчи.

"Никога не съм имал пререкания с по-добрите играчи, които ме убиваха съвсем целенасочено и бях сигурен, че се случва нещо нередно", споделя китайският геймър пред Guangzhou Daily.

След като разпитал различни играчи, с които играел, младежът научил за пъкления план на баща си да прекрати гейм кариерата му.

Наместо да се откаже или понамали гейминга, "Ксияо Фенг" просто казал на баща си, че ще работи единствено работа, която му носи удоволствие.

Водещи

Най-четени