Бежовото продължава да е любимият цвят на британците 12.10 | 19:20

Британците затвърждават консервативния си имидж - боядисват домовете си в цветове, каквито са ползвали и родителите им

От Андриян Георгиев

Повече от половината от всички жилища във Великобритания са боядисани в модното през 1970-те мръсно бяло. 57% са боядисали своите стени в бежово, кремаво или бяло, разкрива проучване, обхванало 3 000 души, цитирано от в. Daily Express.

Повечето признават, че следват стъпките на родителите си и избират точно същия мръсно бял цвят, който помнят от дома на своите родители.

Една трета посочват, че не са пребоядисвали нито една от вътрешните стени в домовете си в продължение на 5 години. Един човек от 10 признава, че боядисва стените на своя дом веднъж на 10 години, сочи изследване на Crown Decorating Centres.

Докато 4 от 10 от британците отказват да признаят, че изборът по декора на дома им е всякакъв друг, но не и техен собствен, 26% с готовност признават, че са силно повлияни в избора на цветове от своите родители.

Говорителят на компанията Crown Decorating Centres заяви: "Удивително е колко много собственици на жилища избират точно същия цвят за интериора на своите домове, какъвто техните родители са избрали, когато те са били деца.

Британците очевидно предпочитат да играят на сигурно и се придържат към това, което им е познато, когато става дума за домашен интериор. Ние сме нация, изградена върху традицията на бежовото. И все пак има толкова много нови и ярки цветове на разположение на собствениците на жилища тези дни."

 

Най-четени