Без хора в гробищата за животни 12.06 | 10:36

Властите в щата Ню Йорк наредиха на гробищата за животни да спрат да приемат хора

От Кремена Бедерева

Властите в американския щат Ню Йорк наредиха на гробищата за животни да спрат да погребват праха на собственици на домашни любимци до техните котки, кучета и папагали, предаде АП.

Заповедта беше издадена, след като все повече американци решават да споделят своето гробно място с домашните си любимци, уточнява БТА. Разпоредбата спря най-малко едно погребение в 115-годишното гробище за животни в Хартсдейл, което претендира, че е най-старото в САЩ, и разочарова жена, която се била договорила, след като почине, прахът й да бъде погребан заедно с петте й домашни любимци, четири от които вече са погребани.

"Изведнъж вече нямам мир. Човек иска да бъде с хората, които са му най-близки, които наистина обича. В момента единствените любими същества в живота ми са моите домашни животни, които са ми като деца", каза 61-годишната Рона Леви.

Тя изрази надежда, че разпоредбата ще бъде отменена. Властите са наредили през февруари на гробището в Хартсдейл да спре да приема праха на починали хора - то никога не е допускало цялостни човешки тленни останки. Мярката е била наложена няколко дни след репортаж на АП за погребване на хора в гробища за животни.

През април е била издадена заповед, засягаща целия щат. В Хартсдейл са погребани около 700 човека и близо 75 000 животни. През всяка от последните две години са се прибавяли по 10-12 човека, докато преди това броят им е бил 3-5 годишно, заяви директорът на гробището Ед Мартин.

Международната асоциация на гробищата и крематориумите за домашни любимци също е отчела увеличение напоследък за целите Съединени щати.

Водещи

Най-четени