Бездомни призраци - най-въздействащите черно-бели фотографии 09.07 | 09:48

Уникални снимки с истории

От Микаела Мохарамян

Фото серията "Бездомници” на Lee Jeffries ще ви срещне с онези, които подминавате всеки ден. Портретите на бездомниците умишлено са черно-бели, за да са по-въздействащи. Всяка една снимка е удивително детайлна, улавя емоция, история, белези и всички емоционални истории зад тях. Всичко това е заснето за миг, защото фотографът има само толкова време, преди моделите му да се отегчат или да променят мнението си.

Jeffries започнал кариерата си като спортен фотограф в Манчестър, но променил насоката си след един инцидент в Лондон. Докато се опитвал да заснеме млада бездомна жена, заспала в спален чувал между боклукчийските контейнери в китайския квартал: "Тя се вбеси, когато ме видя и аз бях много засрамен. Трябваше да избера дали да я подмина или да отида и да й се извиня. Избрах нея и нейната история и последва ново откритие в живота ми и ново виждане за уличната фотография.”

Lee обикновено се опитва първо да се сприятели с моделите си, а после, след като ги заснеме, им дава пари. Обработва снимките като играе със светлината, но най-голямо внимание обръща на очите, защото "очите ме привличат първоначално”, те показват всичко.

Вижте впечатляващите снимки в галерията. 

 

Водещи

Най-четени