Белгийски артист „оживява“ в своите невероятни 3D рисунки 08.01 | 19:33

Скиците са рисувани на ръка, а някои от тях достигат до 4 метра

От Лазар Тодоров

Бен Хайнe e 30 годишен белгийски художник, който създава невероятни триизмерни скици. След това се снима как буквално стъпва в своите творби. Така той създава невероятни образи, в които участва и той - как разхожда черно-бял тигър, застанал на под прицел, или как се взира в ръчно нарисуван портрет на самия себе си.

Бен използва много интересна техника наречена анаморфоза. Тя изисква наблюдателят да гледа от специален ъгъл, за да добие реална представа за пълния ефект. От различна перспектива тези илюзии изглеждат леко изкривени.

"Беше много вълнуващо да създам тези творби, защото обичам новите предизвикателства и обичам да изненадвам", казва Бен.

Това, което е невероятно, е че белгийският художник скицира на ръка и на един дъх, като смесва парчета въглени и графитни моливи. Самите творби минават през проверка и до последно изпипване. За всяка творба Бен отделя по една седмица, за да я завърши.

Бен скицира само с молив творбите си, а туширането добавя с въглените. За големите тъмни участъци в скиците, той използва приблизително 15 молива и 3 парчета въглени."Всъщност съм смесил няколко въглена за големите пространства и за удебеляване на тъмните линии, а за малките детайли и за леките светло сенки – графитни моливи."

И двата вида материал са на въглеродна основа, така че се допълват, когато се използват заедно.

3D творбите на Бен са част от проекта му "Молив срещу Камера", който той започва през 2010 година.

В сайта на Бен Хайне могат да се видят малки снимки на рисунки, които той поставя в по-големи снимки, така че да заместят част от реалната снимка и така пресъздава ефекта на пъзел и преплита реалност и рисунка.

С разрастването на проекта си Бен започва да рисува по-големи скици и някои от тях достигат до 4 метра. "Исках моите скици да са достатъчно големи, за да мога да позирам в тях и да бъда част от цялата композиция", споделя още Бен.

Водещи

Най-четени