Бизнесмен продава ресторанта си, за да помогне в лечението на свой служител 13.01 | 14:19

Невероятен жест от страна на бизнесмен

От Лазар Тодоров

В свят, където любезността от страна на шефовете е трудно постижима, бизнесменът Майкъл де Беър е един от малкото примери за добър бос.

Къде можете да видите работодател да продава целия си бизнес, за да помогне на служител в нужда?

Де Беър е собственик на ресторантите Кайзерхоф и Ундербар в Монтгомъри, Тексас. Британи Матис е негова служителка, която страда от тумор, чието лечение не може да си позволи да лекува.

Затова бизнесменът решава да продаде семейния ресторант, който притежава от 17 години, за да дари пари за лечението на 19 годишното момиче.

Всичко започва, когато Британи забеляза обрив по крака си. "Отидох до болницата и открих, че кръвта ми се съсирва", казва тя. "Затова лекарите поискаха да ми направят допълнителни изследвания. На следващия ден дойдоха и ми казаха, че имам тумор."

За съжаление Британи няма паричните средства, дори да направи тестове, за да разбере дали туморът е злокачествен или доброкачествен. Тя няма осигуровки все още, а семейството ѝ преминава през множество от проблеми. Бащата на Британи, Джон Матис, е получил мозъчен тумор през 2000 година. Никой не е разбрал, докато не било твърде късно. Всичко станало много бързо и баща й починал.

"Това е семейство, което наистина работи много усърдно. Имат много проблеми, които ги връхлитат, винаги са се справяли сами и никога не са търсели помощ от никой. Не мога просто да стоя отстрани и да гледам. Трябва да направя нещо, за да помогна", казва Майкъл де Беър.

Майката и сестрата на Британи също работят в ресторанта. Цялото семейството са напълно изумени от жеста на бизнесмена. "Това е невероятна благословия, няма да мога да намеря начин да се отплатя на него и на семейството му", казва Британи. "Никога не съм си мислила, че някой би направил такова нещо и това наистина ме кара да бъда безкрайно благодарна."

Де Беър смята, че ресторантът му е на стойност близо 2 милиона долара. Той иска да го продаде, да помогне за лечението на Британи и да прекара повече свободно време със съпругата и децата си.

Водещи

Най-четени