Блага дума железни врати отваря 11.01 | 07:35

Хубавите думи променят деня - вашия и на околните

От Ралица Стоянова

Никой не обича мърморковците - нито в офиса, нито в бара. Всички предпочитат да си общуват с позитивни, отворени и добронамерени хора.

Не е толкова трудно да бъдете от вторите.

Освен добри намерения, хубаво е да имате и подходящите думи, за да станете любимия колега или приятел. И тук не става дума за "подмазване". Милите думи към околните ще направят и вашия ден по-добър.

Започнете с:

"Това беше страхотно"

Никой не получава достатъчно похвали. Изберете човек, който постига добри резултати във фирмата ви, и му кажете: "Начинът, по който правиш това, е страхотен..." И не се колебайте да се върнете след време към този момент. Това може дори да има по-голямо въздействие върху хората ви, защото показва, че все още си спомняте какво се е случило миналия месец. 

"Съжалявам"

Казвайте, че съжалявате, но не се обяснявайте. Никога не си позволявайте да кажете, че съжалявате, а после да започнете да се оправдавате с обстоятелствата или още по-лошо - с други хора. Приемете грешката, която сте направили, и понесете отговорността си за нея. Кажете, че съжалявате, кажете и защо съжалявате и не обвинявайте - това е.

Останалите изречения, които могат да променят деня ви, вижте в Econ.bg

Водещи

Най-четени