Близначета се родиха в различни страни 09.07 | 18:34

Момчето дошло на бял свят в Англия, момичето – в Шотландия

От Диана Цветкова

Всички знаем за здравата връзка, която съществува между близнаците. Надяваме се такава да е и връзката между новородените Дилън и Хана Фокс. Братчето и сестричето със сигурност ще израснат заедно, заедно ще празнуват рождените си дни, ще ходят в едно училище, но едно нещо все пак ще ги разделя – фактът, че са родени в различни страни.

Децата дошли на бял свят по-миналата неделя, след като родилните болки на майка им започнали по-рано от очакваното, докато заедно с приятеля ѝ гледали финала на Евро 2012 в дома на неговите родители.

Всичко се случило толкова бързо, че когато парамедиците дощли се наложило да изродят сина ѝ Дилън в хола им. Раждането обаче било преждевременно и 28-годишната Дона Кийнан трябвало да бъде закарана в болница.

Час и 40 минути след момченцето, на бял свят дошла и Хана, но в най-близкото родилно отделение – в Шотландия.

"Все още излизам от шока – всичко ми е като в мъгла", споделя родилката пред The Daily Express.

Дона и приятелят ѝ Джо са заедно от четири години и освен близнаците имат по-голямо момиченце – Джесика на две години и половина.

"Родилните ми мъки с нея продължиха 30 часа. Никога не съм си представяла, че близнаците ще се появят толкова бързо", не крие изненадата си Дона.

Таткото пък намира и положителната страна – децата поне са родени в един и същи ден. Предвид късния час, в който Дона е получила контракции, при малко по-голямо забавяне освен с различни националности, бебетата можеше да празнуват рожденните си дни и на различни дати.

Водещи

Най-четени