Бразилски клошари намериха цяло състояние и го върнаха 10.07 | 14:52

Двойка бездомници намерили 20 000 реала в плик за боклук, но не ги прибрали

От Диана Цветкова

Двама бразилци, живеещи заедно под мостовете на Сао Пауло, намериха 20 000 реала (над 14 000 лева) в плик за боклук и съвестно ги предадоха в полицията.

В понеделник двамата се разхождали из улиците, когато чули аларма от охранителна система. Тръгнали в посока на звука, за да видят какво се случва и се натъкнали на захвърлени куфар и торба за боклук, пълни с пари, съобщава The Telegraph.

Без да губят много време, те отишли до намиращ се наблизо охранител и го помолили да позвъни в полицията.

"Когато пристигнахме, двойката ни даде парите", разказва Бруно дош Сантош, говорител на полицията. Според разследващите вероятно става дума за същата сума, открадната миналата седмица от японски ресторант в града.

"Бездомната двойка е имала възможност да вземе парите, но вместо това повикаха полиция. Това, което сториха е похвално", коментира още говорителят.

Хесус Силва – мъжът в двойката, разказва пред местната преса, че печели по малко от 15 лева на ден (обърнато в българска валута) от ровене по кофите за боклук.

Независимо от тежкия му живот обаче, човекът продължава да има ценности. А тайната да не устои на изкушението, намирайки накуп пари, които никога не е виждал, обяснява простичко: "Майка ми ме е учила да не крада".

Водещи