Британка, на която казали, че вероятно няма да има деца, се радва на над 150 потомци (СНИМКИ) 28.01 | 12:00

На 88 г. Ема Дерик се радва на бистър ум, но не крие, че й е трудно да запомни имената на всичките си близки

От iNews.bg

Супербаба от Бристол се радва на 150 потомци. По интересното в случая на 88-годишната Ема Дерик е, че навремето й казали, че най-вероятно няма да може да има деца, пише Mirror.

В тийнейджърските си години британката получила три пристъпа на ревматична треска, в резултат на което останала с нисък ръст от 142 сантиметра. Лекарите я предупредили, че има вероятност да не може да износи дете.

Ема обаче им доказала, че грешат, раждайки 14 деца.

"Молих се за бебе и молбите ми бяха чути", казва възрастната жена.

На 88 години Ема Дерик се радва на бистър ум, но не крие, че й е трудно да запомни имената на всичките си потомци. Според най-малката й дъщеря Санди, освен 14 деца, Ема има 46 внуци, 90 правнуци и трима праправнуци.

1466607Най-големият син на Ема Денис е на 67 години и разказва, че се чувства късметлия с такова голямо семейство.

"Беше забавно да живеем толкова много деца, въпреки че бяхме разделени в две съседни къщи заради огромната ни бройка, но дължим много на майка ни.

Тя преживя трудни загуби, загубила е две от децата си и баща ни, но винаги е била силна, защото се фокусира върху хубавата страна на живота", обяснява гордият син.

"Може и да не помня всички имена, но ги обичам всички. Семейството е най-важното нещо в живота", споделя супербабата.

Ема Дерик живее сама след кончината на съпруга си Денис преди 20 години, но край нея винаги има някой от семейството, за да й помага.

 

Водещи

Най-четени