Британка не плаче заради алергия към вода 20.12 | 11:23

Не може да си позволи да плува и да излиза, когато вали

От Олга Андреева

Британката Кейти Дел страда от рядко заболяване, наречено аквагенна уртикария. На практика това означава, че е алергична към водата и не може нито да плува, нито да плаче.

26-годишната Дел не смее да излезе навън, ако има опасност да завали дъжд, защото знае, че намокри ли се, ще трябва да търпи болезнени обриви.

Тя дори напуска работата си като треньор по танци, защото потта също предизвиква обриви. Къпе се максимално бързо, за да ограничи до минимум контакта с вода, а съпруг ѝ ѝ помага с миенето на чиниите и простирането на прането.

Жената споделя, че не само не може да води нормален живот, но алергията ѝ е довела и до ограничаване на социалния ѝ живот. Много пъти ѝ се е случвало да отменя срещи заради дъждовно време, посочва Daily Mail.

В началото алергията, която се появява когато е на 16-годишна възраст, се е проявила със сърбежи по врата. Сега Кейто вече има копривна треска, обрив и болезнен сърбеж по кожата, които я докарват до рев, само че плаченето е недопустим лукс, защото неминуемо е последвано от раздразнено и зачервено лице.

Лекарите си обясняват появилото се заболяване с операция на сливиците, след която жената е била лекувана с пеницилин, към който е била алергична. Вероятно в резултат на алергичната реакция, нивата на хистамин в тялото ѝ са били променени.

Водещи

Най-четени