Брутални затворнически оръжия, създадени от нищо 23.01 | 15:13

От нищо - нещо

От iNews.bg

Затворниците вероятно имат много време, в което да мислят за различни неща, а също и да майсторят разни работи. Тези думи се доказват от многото случаи, в които надзирателите са изземвали оръжия от килиите на лишените от свобода, въпреки че пространствата са били практически празни.

Оказва се, че през годините в различни затвори по света са откривани изключително оригинални самоделни оръжия, някои от които са използвани от затворниците, а други са създадени просто ей така. Да видим.

Пушка

1634066

Иззета от немски затвор и сътворена от метални лайсни от леглото, барут от кибритени клечки, батерии и счупена електрическа крушка. На 21 май 1984 г. двама го използват, за да вземат охраната за заложник, да разбият бронирано стъкло, да избягат от затвора и да откраднат кола.

Арбалет

1634068

Самотен канадски затворник създава едно от най-креативните и сложни затворнически оръжия, които историята познава. Той си прави арбалет от 10 четки за зъби, запалка, химикалка, закачалка, метални щипки, различни електрически компоненти, чифт жълти гумени ръкавици, салфетки, струна и няколко отвертки.

Стрелите са изработени от компресирана тоалетна хартия и алуминиево фолио. Арбалетът стреля на 12 м. разстояние. Оръжието никога не е използвано, но е конфискувано и е изложено за информация на хората извън затвора.

Още за бруталните затворнически оръжия ще откриете в Div.bg.

Водещи

Най-четени