Бруталният начин, по който козметичните компании ни лъжат (СНИМКИ) 16.12 | 15:09

Вижте доказателството, че всичко се прави с Photoshop

От Гергана Златкова

Че Photoshop може всичко, е абсолютно ясно. А че употребата му напоследък е прекомерна, също не е тайна за никого. Едва ли на света е останал човек, който поне веднъж да не е гледал снимки, които изглеждат крайно нереално, толкова съвършени и перфектни, че да се зачуди как е възможно да има такива хора.

И да не се докара до сълзи и депресия от факта, че не покрива високите критерии за красота, които обществото ни налага.

Анна Хил, американска студентка по фотография, също е решила да прояви чувство за хумор, като базира дипломния си проект върху подигравки с прекалената употреба на известната програма.

С четири автопортрета Анна демонстрира как рекламите на козметични продукти и разкрасителни процедури нямат нищо общо с реалността.

"Изображенията са променени до такава степен, че рекламират по-скоро възможностите на Photoshop, отколкото предлаганите продукти" - разсъждава Анна.

- "За хората е добре да им се напомня, че красивите модели, с които сме заобиколени в ежедневието, всъщност не са толкова истински, колкото изглеждат. Без прекомерен грим и обработка на снимките много от тях не изглеждат по-добре от всички останали."

"Докато се занимавах с изображенията забелязах, че когато изведнъж се върна на необработената снимка, тя изглежда грозна и дори отблъскваща.

Това ме накара да се замисля колко сбъркана става представата ми, след като известно време погледам обработвани снимки" - допълва фотографката.

Вижте уникалните снимки, абсолютно доказателство за бруталния начин, по който козметичната индустрия ни лъже чрез Photoshop при Jenite.bg.

Водещи

Най-четени