Бръсненето като странен ритуал 04.10 | 13:39

Руснак се бръсне с лопати, брадви и ножици, но не и с обикновена самобръсначка

От Елена Кирилова

35-годишният учител по английски Александър Карпенко от Русия разнообразява иначе скучното занимание по бръснене, като за целта използва най-различни видове остри предмети.

До момента той се е бръснал с лопата, ножица и дори с брадва, но не и с обикновена самобръсначка, съобщава Oddity Central.

Александър се вдъхновил от историите, които дядо му, ветеран от Втората световна война, му разказвал. Сред тях са и разказите за мъже, които използвали остри предмети, за да се бръснат на бойното поле.

Карпенко експериментирал бръсненето с ножици за първи път, когато бил на 16 години. Той осъзнал, че самобръсначката е лукс и решил да се научи да използва други остри предмети, за да оформя брадата си.

Шантавият учител споделя, че когато жена му за пръв път го видяла да се бръсне с брадва, избухнала в сълзи, защото си мислела, че иска да се самоубие. С годините обаче половинката му свикнала с необичайната гледка.

Учениците на Александър също са чували за странното му занимание и нееднократно са го молили да им го демонстрира, но той упорито отказва. Мъжът смята, че това е трърде опасна техника, която изисква години практика.

Изглежда бръсненето с лопата не е чак толкова рядко явление в Русия. Като доказателство прилагаме видеоклип на друг мъж, който се сбогува по нетрадиционен начин с нежеланото окосмяване. Хич и не помисляйте да го пробвате!

Водещи