Бъдни вечер няма да е същата без ошав 22.12 | 10:43
Вижте как да си го приготвите сами
Има няколко неща, свързани с коледните и новогодишните празници, които макар че живеем във високотехнологичен свяр, не бива да пренебрегваме. Едно от тях е именно постната храна, която трябва да присъства на трапезата на Бъдни вечер и нечетния брой ястия.
Именно сред тях се нарежда и традиционният ошав. Той е вид компот, който се прави от няколко вида сушени плодове. Най-често това са ябълки, круши и сини сливи.
Разбира се, може да се сложат и други плодове по избор – кайсии, череши, стафиди, а на някои места добавят и джанки. Най-често ошавът се подправя със захар или мед. А тези, които са привърженици на по-здравословното хранене, могат да го подсладят и с кафява захар или заместител на захарта.
Вижте традиционната рецепта за ошав в Kulinar.bg.
Водещи
-
6 стотинки за найлонов плик за зеленчуци в наш голям магазин
От кадъра на касовия бон става ясно, че той е от магазина на хранителната верига, който се...
21.01 | 12:30
-
Над 800 000 пенсионери – на прага на бедността
2 065 573-ма са пенсионерите през януари, а средният размер на основната пенсия, без...
21.01 | 11:59
-
Какви са първите действия на Тръмп като президент на САЩ
САЩ също така ще се оттеглят от Парижкото споразумение за климата, според документ на Белия...
21.01 | 11:45
-
Юлиян Петров, КТ "Подкрепа": Оценката за възпитание не е наказание
"Ако едно от двете не е на ниво, всичко е много люлеещо се и крайния резултат го няма", заяви...
21.01 | 10:59
Най-четени
-
Костадин Костадинов: Идването на Тръмп на власт е нещо добро за България
"Встъпването в длъжност на Доналд Тръмп като президент на САЩ би имало пряко значение за...
21.01 | 09:59
-
Бактериите са най-честата причина за пневмония при възрастни
Ако пневмонията е причинена от един от следните видове причинители, тя се нарича атипична...
21.01 | 09:45
-
В страната ни се преработват около 30 хил. тона текстилни отпадъци
Разделното събиране на непотребните текстилни продукти е единственият начин те да получат...
21.01 | 10:30