Българи отново влязоха в Гинес 12.03 | 16:15

Наредихме най-голямата мозайка от стъклени бутилки в света

От iNews.bg

За трети път в рамкиъте на по-малко от година България постави рекорд за Гинес. И за втори път това се случи в района на Варна. Там повече от 550 служители от системата на Кока-Кола в България взеха участие в създаването на най-голямата фигура от стъклени бутилки - постижение, което бе официално вписано в "Книгата за рекордите на Гинес".

Конструкцията се състои от 72 933 празни стъклени бутилки. Тя бе изградена в спортния комплекс в к.к. "Камчия", област Варна и има формата на емблематичната контурна бутилка. Фигурата се разпростира на 250 кв. м, тежи приблизително 19 тона и съдържа думата "БЪЛГАРИЯ", изписана върху нея.

Работата по конструкцията, която отне 2 часа и 20 минути, беше внимателно проследена от представители на Световните рекорди на Гинес. Новият български рекорд подобрява предходния 10 пъти. То принадлежи на Токио и е поставено през 2014 г.

Варна бе избрана за "Европейска младежка столица 2017" за готовността си да включва активно младите хора в дейностите на обществото. Така съвсем естествено, участниците в създаването на мозайката организираха кампания за набиране на средства в подкрепа на инициативата "Варна – Европейска младежка столица 2017".

1875162

Водещи

Най-четени