Българите – родени да бъдат творци 16.05 | 08:40

Имаме 5 пъти повече художници от Франция, умеем да използваме ръцете си както никой друг

От iNews.bg

Всеки народ се характеризира с нещо конкретно, което е типично за неговата култура и традиции. Често сме чували да се слагат етикети за различните националности, някои добри, други не чак толкова. Разбира се, не трябва да слагаме всеки под общ знаменател, винаги има изключения. И все пак, за всеки е характерно по нещо конкретно.

Ще ви изненадаме ли, ако ви кажем, че българите са сред най-изобретателните народи? Причините за това, разказват от yaza.

Според изследване, българите на възраст между 18-30 години проявяват изключителен интерес към създаването на творчество, в сравнение с техните връстници от Русия и Франция. В България има 5 пъти повече художници, отколкото във Франция. Едни от най-добрите циркови артисти са българи. Хобитата на 30% от жените на възраст между 25-32 години се изразяват в създаване на ръчно изработени изделия.

60% от жените над 40 години, имат хобита свързани с бродиране/шиене. Тези проценти не би трябвало да ни изненадват, тъй като проявата на творчество е заложено още от дедите ни, които са тъчали килими и черги, ковали са бурета, правили са различни изделия от глина за домакинството.

Ръчно изработените стоки имат голямо търсене и хората все повече ги предпочитат когато става въпрос за подаръци. Тенденциите са това течение да се разпростира, а с времето хората да могат да превърнат хобито си в бизнес, който освен да ги разтоварва да им носи и материален актив.

Водещи

Най-четени