Българският „Дисниленд“ ще е в Перник 17.12 | 08:16

От града на миньорите предвиждат промени

От Цанка Донкова

На 30 км от София в Перник, се очаква да се появи българският "Дисниленд", съобщава в. "Стандарт". Официалната идея на кметството в миньорския град е да се създаде парк на предизвикателствата, предлагащ алтернативни занимания и забавления за деца и младежи и за културни изяви в местността Войниковец.

Някои от предложенията на местните включват да се направи именно "Дисниленд" като в този в Калифорния,. Местността в града, осеяна със защото старите пернишки рудници е подходяща за влакче на ужасите, което ще може да влиза под земята, и стръмни пързалки, които пък ще използват естествена височина на хълма.

Според други предложения пък горско училище с много въжени мостове, където децата да се учат да оцеляват при екстремни условия също може да бъде използвано. От неформалното обединение на любителите на велосипедите настояха задължително да има и пътека за екстремно колоездене.

Английска ливада на пустеещо сега място също се предвижда. Идеята е там да има барбекюта, беседки, пейки, и перничани спокойно да могат да излизат на пикник близо до дома си, но все пак сред природата. Ако това се случи и служителите от близките офиси ще могат да прекарват обедната си почивка на пернишката английска ливада.

Проектите на града са за 300 млн. лв.

Водещи

Най-четени