Бърза и лесна рецепта за еклери, която ще впечатли всички 04.05 | 11:00
Еклерите са крехки френски десерти, които може да звучат като нещо, за което е нужно много време и усилия, но с тази бърза рецепта, ще можете да ги приготвите лесно и бързо у дома

Еклерите са крехки френски десерти, които може да звучат като нещо, за което е нужно много време и усилия, но с тази бърза рецепта, ще можете да ги приготвите лесно и бързо у дома.
Съставки:
- ½ чаша (120 мл) вода
- ½ чаша (120 мл) мляко
- ½ чаша (113 гр) масло
- 1 чаша (125 гр) брашно
- 4 яйца
- 1 чаена лъжичка захар
- 1/4 чаена лъжичка сол
За крема:
- 1 чаша (240 мл) прясно мляко
- 1/4 чаша (50 гр) захар
- 2 супени лъжици брашно
- 2 жълтъка
- 1 чайна лъжичка ванилов екстракт
Инструкции:
Загрейте фурната до 200 градуса. В голям тиган загрейте водата, млякото, маслото, захарта и солта на средно висока температура.
Добавете брашното и разбъркайте, докато сместа се отдели от стените на тигана. След това прехвърлете сместа в кухненски робот или голяма купа.
Добавете яйцата едно по едно, като разбивате добре след всяко добавяне, докато получите гладка смес.
Използвайте две супени лъжици или чаша за мерене и правете еклери на разстояние от около 5 см един от друг върху хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна за около 25 минути или докато еклерите станат златисти и крехки.
За крема, разбийте жълтъците с захарта, докато сместа стане светла и пухкава. Добавете брашното и ваниловия екстракт и разбийте добре.
Загрейте млякото в малка купа на средно ниска температура и го прибавете бавно към сместа от жълтъците, като постоянно разбивате с миксер, докато получите гладка смес.
Върнете крема обратно в купата и го поставете на котлона на средна температура, като постоянно разбивате, докато започне да се затопля и да се загъсти. След това махнете от котлона и оставете да се охлади.
Когато еклерите са готови, извадете ги от фурната и ги оставете да се охладят. След като са напълно охладени, използвайте нож за да прорежете еклерите на половини.
Изпълнете еклерите с крема, като поставите крема в торбичка за украса и намазнете по дължината на всяка половинка от еклера.
Сложете еклерите в хладилник за 20-30 минути, за да се охладят и да се стегнат, преди да ги сервирате.
Това е - бърза и лесна рецепта за еклери, която може да се приготви в домашни условия, без да е нужно да имате много опит в готвенето. Насладете се на тези вкусни десерти и ги споделете с приятели и семейство!
Водещи
-
Нов състав на съда ще гледа мярката на кмета на Варна Благомир Коцев
Преди дни защитата му поиска той да бъде освободен
18.09 | 14:45
-
Дясната ръка на Брендо вече не е “кокаинов крал”
Бизнесменът вече ще се води неосъждан за разлика от Банев, който дълго време се укриваше и бе...
18.09 | 14:30
-
Прокурорският син от Бургас остава в ареста
Определението подлежи на обжалване в 3-дневен срок
18.09 | 14:20
-
Политически спорове в пленарната зала след смъртта на полицай пред НС
Депутаите почетоха с минута мълчание смъртта на младши инспектор Ивайло Чавдаров Попов -...
18.09 | 14:10
Най-четени
-
Българската православна църква почита днес паметта на Свети Евмений
Народни вярвания и традиции
18.09 | 08:30
-
Василев след словесния сблъсък с Пеевски: Радваме се, че най-сетне се разходи по тротоарите на София
На въпрос докога ще продължи блокадата, той отговори, че за всички депутати е добре всеки ден...
18.09 | 10:30
-
Народното събрание ще гласува днес петия вот на недоверие срещу кабинета с министър-председател Росица Желязков
Обвинения и контрааргументи
18.09 | 08:45