Бърза и лесна рецепта за еклери, която ще впечатли всички 04.05 | 11:00
Еклерите са крехки френски десерти, които може да звучат като нещо, за което е нужно много време и усилия, но с тази бърза рецепта, ще можете да ги приготвите лесно и бързо у дома

Еклерите са крехки френски десерти, които може да звучат като нещо, за което е нужно много време и усилия, но с тази бърза рецепта, ще можете да ги приготвите лесно и бързо у дома.
Съставки:
- ½ чаша (120 мл) вода
- ½ чаша (120 мл) мляко
- ½ чаша (113 гр) масло
- 1 чаша (125 гр) брашно
- 4 яйца
- 1 чаена лъжичка захар
- 1/4 чаена лъжичка сол
За крема:
- 1 чаша (240 мл) прясно мляко
- 1/4 чаша (50 гр) захар
- 2 супени лъжици брашно
- 2 жълтъка
- 1 чайна лъжичка ванилов екстракт
Инструкции:
Загрейте фурната до 200 градуса. В голям тиган загрейте водата, млякото, маслото, захарта и солта на средно висока температура.
Добавете брашното и разбъркайте, докато сместа се отдели от стените на тигана. След това прехвърлете сместа в кухненски робот или голяма купа.
Добавете яйцата едно по едно, като разбивате добре след всяко добавяне, докато получите гладка смес.
Използвайте две супени лъжици или чаша за мерене и правете еклери на разстояние от около 5 см един от друг върху хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна за около 25 минути или докато еклерите станат златисти и крехки.
За крема, разбийте жълтъците с захарта, докато сместа стане светла и пухкава. Добавете брашното и ваниловия екстракт и разбийте добре.
Загрейте млякото в малка купа на средно ниска температура и го прибавете бавно към сместа от жълтъците, като постоянно разбивате с миксер, докато получите гладка смес.
Върнете крема обратно в купата и го поставете на котлона на средна температура, като постоянно разбивате, докато започне да се затопля и да се загъсти. След това махнете от котлона и оставете да се охлади.
Когато еклерите са готови, извадете ги от фурната и ги оставете да се охладят. След като са напълно охладени, използвайте нож за да прорежете еклерите на половини.
Изпълнете еклерите с крема, като поставите крема в торбичка за украса и намазнете по дължината на всяка половинка от еклера.
Сложете еклерите в хладилник за 20-30 минути, за да се охладят и да се стегнат, преди да ги сервирате.
Това е - бърза и лесна рецепта за еклери, която може да се приготви в домашни условия, без да е нужно да имате много опит в готвенето. Насладете се на тези вкусни десерти и ги споделете с приятели и семейство!
Водещи
-
20 деца продадоха играчките си, за да дарят на дядо, останал без дом заради пожар
От къщата на възрастния мъж са останали само руини. Отскоро този фургон е новият му дом.
01.08 | 16:45
-
Пожарът в района на Илинденци продължава да гори, но огнищата са под контрол
При необходимост ще информираме, каза още кметът на Струмяни.
01.08 | 16:30
-
СО: Изпратили сме над 20 справки, схеми и други документи, поискани от ОУ за парк "Врана"
Данъчна оценка на имот с идентификатор 44063.1447.273 на район „Искър“, представляващ...
01.08 | 16:15
-
Журналист: Правителството трябва да бъде безпристрастно като футболен съдия
Предупреждение за разделение
01.08 | 16:00
Най-четени
-
Митко Павлов написа хаплив коментар за Димо Алексиев, Ралица Паскалева му отговори
Ралица Паскалева по-късно изясни в коментар, че не оправдава действията на Алексиев, а...
01.08 | 11:59
-
Започва Богородичният пост - един от четирите многодневни периоди на въздържание в православния календар
Богородичен параклис
01.08 | 09:15
-
Годжи: Слави Трифонов спаси малкия ми син!
Годжи разказва как записването му в музикалното училище в Плевен изцяло преобръща живота му.
01.08 | 12:15
-
Киселова: Опозицията търси начин за консолидация
"Темата а КПК минава от едната крайност в другата, от това да изберем най-читавите хора до...
01.08 | 11:30