Бърза и лесна рецепта за еклери, която ще впечатли всички 04.05 | 11:00
Еклерите са крехки френски десерти, които може да звучат като нещо, за което е нужно много време и усилия, но с тази бърза рецепта, ще можете да ги приготвите лесно и бързо у дома

Еклерите са крехки френски десерти, които може да звучат като нещо, за което е нужно много време и усилия, но с тази бърза рецепта, ще можете да ги приготвите лесно и бързо у дома.
Съставки:
- ½ чаша (120 мл) вода
- ½ чаша (120 мл) мляко
- ½ чаша (113 гр) масло
- 1 чаша (125 гр) брашно
- 4 яйца
- 1 чаена лъжичка захар
- 1/4 чаена лъжичка сол
За крема:
- 1 чаша (240 мл) прясно мляко
- 1/4 чаша (50 гр) захар
- 2 супени лъжици брашно
- 2 жълтъка
- 1 чайна лъжичка ванилов екстракт
Инструкции:
Загрейте фурната до 200 градуса. В голям тиган загрейте водата, млякото, маслото, захарта и солта на средно висока температура.
Добавете брашното и разбъркайте, докато сместа се отдели от стените на тигана. След това прехвърлете сместа в кухненски робот или голяма купа.
Добавете яйцата едно по едно, като разбивате добре след всяко добавяне, докато получите гладка смес.
Използвайте две супени лъжици или чаша за мерене и правете еклери на разстояние от около 5 см един от друг върху хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна за около 25 минути или докато еклерите станат златисти и крехки.
За крема, разбийте жълтъците с захарта, докато сместа стане светла и пухкава. Добавете брашното и ваниловия екстракт и разбийте добре.
Загрейте млякото в малка купа на средно ниска температура и го прибавете бавно към сместа от жълтъците, като постоянно разбивате с миксер, докато получите гладка смес.
Върнете крема обратно в купата и го поставете на котлона на средна температура, като постоянно разбивате, докато започне да се затопля и да се загъсти. След това махнете от котлона и оставете да се охлади.
Когато еклерите са готови, извадете ги от фурната и ги оставете да се охладят. След като са напълно охладени, използвайте нож за да прорежете еклерите на половини.
Изпълнете еклерите с крема, като поставите крема в торбичка за украса и намазнете по дължината на всяка половинка от еклера.
Сложете еклерите в хладилник за 20-30 минути, за да се охладят и да се стегнат, преди да ги сервирате.
Това е - бърза и лесна рецепта за еклери, която може да се приготви в домашни условия, без да е нужно да имате много опит в готвенето. Насладете се на тези вкусни десерти и ги споделете с приятели и семейство!
Водещи
-
Костадинов: Когато "Възраждане" получи властта, ще извади България от еврозоната
Протестите ни ще продължат и след 8-и юли, увери той
06.07 | 18:00
-
Далай Лама навърши 90 години
Хиляди последователи отбелязаха юбилея на духовния водач в подножието на Хималаите
06.07 | 17:40
Най-четени
-
Напусналият ПП Димитър Шалъфов описа поетапно корупциония скандал
Преди дни общинският съветник заедно с още трима свои колеги обвиниха партията в корупционни...
06.07 | 10:00
-
Рая Назарян: Опозицията се превърна във фабрика за неуспешни вотове
Това правителство преследва много упорито всички заложени цели, заяви тя
06.07 | 13:20
-
Трима загинали, след като кола се заби в заведение в Разград
Автомобилът е управляван от 19-годишен младеж
06.07 | 11:40