В Индия хвърлят бебета от покрива за здраве 10.05 | 09:09

Родителите им чакат да ги уловят с разпъната кърпа

От Олга Андреева

Плашещи и зловещи могат да изглеждат понякога ритуали по света, уж имащи за цел да донесат здраве, щастие и берекет.

В Индия например съществува ритуал по хвърляне на бебета, който се вярва, че прави малкото същество по-силно. При него хиндуистки свещеници хвърлят новородени или няколкомесечни деца от покрива на храм върху разпъната от мъже кърпа, посочва в. Telegraph.

И този понеделник голяма тълпа от поклонници за пореден път се събра в храм край град Мудхол в южния индийски щат Карнатака, за да наблюдава ритуала, известен сред местните като "okali".

Нетърпеливите родители представиха на свещениците в храма бебетата си на възраст между три месеца и две годинки, след което зачакаха децата им да бъдат хвърлени като вързопи от покрива на храма върху кърпата долу.

Въпреки, че ритуалът често предизвиква критики, той се защитава от редица свещеници и поклонници, които смятат, че вярата им изисква да провеждат ритуала, въпреки, че поставя бебета в огромен риск.

Свещеник от храма твърди, че ритуалът е вековен и е изключително важно да се спазва. "Това е ритуал, който наблюдаваме от древни времена. За нас е важно да носим в сърцето си духа на пореклонението".

Водещи

Най-четени