В САЩ обработват с Photoshop снимките за документи на ученици 21.08 | 15:00

Скандал разтресе училищата в Щатите заради прекомерна промяна на снимките на деца

От Йоанна Димитрова

Няма нищо ново във факта, че модели са ставали почти неузнаваеми с помощта на Photoshop, но една компания реши да прилага същите крайни мерки върху снимките на момичета и момчета в училищата в САЩ.

Когато учениците в гимназия в Щатите получили новите си документи за самоличност през изминалата седмица видели, че ретуширането е отишло далеч отвъд премахването на пъпки и изглаждането на косми. Лицата на снимките са "изглаждани", кожа е оцветена в друг цвят, както и устните, веждите са оформени, променяли са и формата на самото лице.

Едно момиче било толкова ужасено от крайния продукт, че качила снимката на Reddit и написала: "Аз имам кръгло лице и не се срамувам от него, а на снимката са променили целия ми вид! Дори не приличам на себе си, по-скоро това е моя по-голяма и по-хубава сестра!".

Тя споделя: "Всички момичета в училище се учим да харесваме и обичаме себе си такива, каквито сме. Когато направиха тези промени ни накараха да се усъмним в себе си".

Бесни родители искат да се направят нови снимки, за да може децата им да не получат комплекси от сегашните "леко" променени.

Водещи

Най-четени